Όραμα - Ελπίδα

Η Αιμοδιάγνωση Ιωαννίνων υποστηρίζοντας πιστά από την ίδρυσή της τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα αποφάσισε να γίνει συνδετικός κρίκος – ως επίσημος συνεργάτης – του μη κερδοσκοπικού οργανισμού “Οραμα Ελπίδας Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών” και της πόλης μας.

Στόχος μας είναι να κινητοποιήσουμε όσους περισσότερους ΓΙΑΝΝΙΩΤΕΣ μπορούμε προκειμένου να πετύχει το σπουδαίο αυτό εγχείρημα.

Έτσι στο χώρο μας γίνεται ενημέρωση γύρω από το ζήτημα της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών καθώς και λήψη δειγμάτων στοματοφαρυγγικού επιχρίσματος από τους νέους εθελοντές δότες προκειμένου να ενταχθούν στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Μια τράπεζα που η λειτουργία της ήρθε για να καλύψει τις ανάγκες παιδιών και ενηλίκων που χρειάζονται σήμερα ή που θα χρειαστούν στο μέλλον μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων. Για αυτό είναι η τράπεζα όλων μας που πρέπει να φροντίζουμε να είναι γεμάτη με ελπίδα ζωής για όποιον και όποτε την έχει ανάγκη.

Έτσι για κάθε πολίτη των Ιωαννίνων η διαδικασία εγγραφής γίνεται πολύ απλά αφού είμαστε στην διπλανή πόρτα, οποιαδήποτε ώρα το αποφασίσει εκείνος με τα εξής απλά βήματα:

  1. Να μας επισκεφθεί σε ένα από τα δύο εργαστήρια της Αιμοδιάγνωσης (28ης Οκτωβρίου 20 ή Δόμπολη 25) αρκεί να είναι 18-45 χρονών υγιής.
  2. Να συμπληρώσει αίτηση εγγραφής και ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό.
  3. Να δώσει δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σιέλου).

Για περισσότερες πληροφορίες:

Αιμοδιάγνωση - Όραμα Ελπίδα